Αίγυπτος: Ο Σίσι ορκίσθηκε πρόεδρος της Αιγύπτου




Ιούνιος 8, 2014.

Κάιρο.

Ο εκλεγείς πρόεδρος Αμπντέ Φαττάχ αλ Σίσι, ορκίσθηκε ως πρόεδρος της Αιγύπτου, την Κυριακή στην έδρα του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Ο Σίσι, ο οποίος έλαβε το 96,91% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 26-28 Μαΐου, ορκίσθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Δικαστηρίου με τη συμμετοχή του μεταβατικού προέδρου, Αντλί Μανσούρ.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρωθυπουργός Ιμπραήλ Μαχλέπι, ο Μεγάλος Ιμάμης του Αλ Αζάρ Αχμέντ αλ Ταγιέμπ, ο επικεφαλής της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο Πατριάρχης  της επισκοπής του Αγίου Μάρκου Πάπας Ταουάρδος ο Β΄ της Αλεξανδρείας, ο πρώην πρωθυπουργός Καμάλ Γκανζούρι και Χαζέμ ΜΠεμπλαουί και  ο επικεφαλής της 50μελούς  συνταγματικής επιτροπής Αμρ Μόουσα.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβούλου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, Ανουάρ αλ Ασσί και σύμφωνα  με το άρθρο 144 του αιγυπτιακού συντάγματος.

Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου θα παραμείνει στην εξουσία για τέσσερα χρόνια, όπως σημειώνει η Κρατική Υπηρεσία Τύπου.

--

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr