Ουκρανία: Οι αυτονομιστές περιφρονούν τις υποσχέσεις του νέου προέδρου



Ιούνιος 8, 2014.


Οι Ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας δίνουν μεγάλη έκταση στα μέσα ενημέρωσής τους στις δηλώσεις του νέου προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος ορκίστηκε χθες ως ο πέμπτος πρόεδρος της χώρας.


Η ιστοσελίδα του Ντονμπάς (αν. Ουκρανία) αναφέρει το απόσπασμα της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου που αναφέρεται στη γλώσσα.

« Η ουκρανική γλώσσα είναι η μόνη επίσημη γλώσσα που θα διασφαλίσει την ελεύθερη ανάπτυξη της ρωσικής και των άλλων γλωσσών», γράφει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, το άρθρο 10 του Συντάγματος ορίζει ότι η ουκρανική γλώσσα είναι η μόνη επίσημη κρατική γλώσσα.

Το Σάββατο ο νικητής των προεδρικών ουκρανικών εκλογών έδωσε τον όρκο υποταγής του στον ουκρανικό λαό και έγινε ο πέμπτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Ουκρανίας.

Ωστόσο, οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές έχουν εκφράσει την περιφρόνησή τους στις προτάσεις του νέου προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έκανε έκκληση προς τους αυτονομιστές να καταθέσουν τα όπλα τους, προσφέροντας ειρηνικό διάλογο και ασυλία σε ποινικές διώξεις σε «εκείνους που δεν έχουν αίμα στα χέρια τους».

Εκπρόσωποι της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ’ δήλωσαν  στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι ο αγώνας τους για ανεξαρτητοποίηση θα συνεχισθεί.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr