Σε ετοιμότητα ο τουρκικός στρατός για Ιράκ


Ο Τούρκος πρόξενος στη Μοσούλη Öztürk Yılmaz στα τουρκο-ιρακινά σύνορα, δήλωσε ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι καλά στην υγεία τους και θα επιστρέψουν σε λίγες ώρες.

Ιούνιος 12, 2014.

Σε στρατιωτική ετοιμότητα βρίσκονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενόψει της κρίσης που ξέσπασε στο Ιράκ, με την κατάληψη της πόλης Μοσούλης, από τους Ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους Ιράκ και Λεβάντε» και την αιχμαλωσία δεκάδων Τούρκων οδηγών φορτηγών καθώς και υπαλλήλων που βρίσκονταν στο προξενείο της πόλης.


Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Al Jazeera, τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή της Μοσούλης και καταγράφουν τις κινήσεις των φανατικών  Σουνιτών ισλαμιστών. Μάλιστα, ο τουρκικός στρατός, όπως σημειώνεται, έχει αποστείλει μη επανδρωμένα ιπτάμενα αεροπλάνα για λήψη φωτογραφιών στη γενικότερη περιοχή της αναταραχής στο Ιράκ.

Οι ενέργειες του τουρκικού στρατού γίνονται σε συντονισμό με τον ιρακινό στρατό.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η Τουρκία ετοιμάζει διάδρομο δραστηριοτήτων μετά την απελευθέρωση, νωρίτερα, 31 Τούρκων ομήρων.

Αναμένεται η απελευθέρωση και των άλλων ομήρων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr