Εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα ‘ξεσκονίζουν’ Google, Facebook και Twitter, για ισλαμιστές τρομοκράτες


Ιούνιος 8, 2014.

Λουξεμβούργο.

Εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα αναπτύξουν ένα σχέδιο δράσης εμπειρογνωμόνων που θα λειτουργήσει εντός δέκα ημερών, αναπτύσσοντας έναν επιχειρησιακό τομέα δράσης για τον εντοπισμό της προπαγάνδας των ισλαμιστών εξτρεμιστών μέσω των δικτύων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Εσωτερικών και της Δικαιοσύνης της Ευρώπης σε συνάντηση που έγινε χθες (προχθές), όπως σημειώνει η αραβική ‘αλ Χαντάθ’.


Το δημοσίευμα αναφέρει τις χώρες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το έργο:  Η Γαλλία,     το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Δανία και η Αυστρία.

Οι εμπειρογνώμονες των χωρών αυτών θα δημιουργήσουν μια τράπεζα δεδομένων με δράσεις και ονόματα ξένων μαχητών, όπως ζητήθηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών, με στόχο να υπάρχει ενιαίος εντοπισμός και παρακολούθηση των φανατικών ακραίων μουσουλμάνων.

Τα κράτη της συμμετοχής αυτού του έργου θα ενημερώνονται από τα γειτονικά προς τη Συρία κράτη για τις μετακινήσεις των ισλαμιστών προς και από τη Συρία, προκειμένου να έχουν έλεγχο στη μετακίνηση των τρομοκρατών.

Κυρίαρχο, πάντως σχέδιο, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση του Λουξεμβούργου είναι προς το παρόν η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ατόμων και των ομάδων αυτών της τρομοκρατίας μέσω των δικτύων της Google, Facebook και Twitter, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr