Μετά τις πιέσεις- Η Βουλγαρία σταμάτησε τις εργασίες για τον «South Stream»



Ιούνιος 8, 2014.

Η Βουλγαρία σταμάτησε τις εργασίες για τη «Νότια Ροή» του ρωσικού φυσικού αερίου,  μετά την έντονη κριτική από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε τον τερματισμό  των εργασιών, μετά τις διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

« Έδωσα εντολή να σταματήσουν όλες οι εργασίες. Για περαιτέρω βήματα θα πάρουμε απόφαση μετά από διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από παρότρυνση αμερικανών γερουσιαστών να κινήσει διαδικασία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Βουλγαρίας, στην επιμονή της να εργασθεί για τη δημιουργία  του αγωγού της Νότιας Ροής – South Stream, του ρωσικού φυσικού αερίου.

Διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες για την κατασκευή του South Stream στην ΕΕ, μετά την ανασκόπηση των διμερών συμφωνιών  με τη Ρωσία, όσο για τη Βουλγαρία ενέχεται ο κίνδυνος μιας δίκης, αν δεν σεβαστεί την απόφαση», είχε τονίσει στις 3 Ιουνίου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια, Gunther Ettinger.

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντράγκομιρ Στόινεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία παραμένει όμηρος της διαμάχης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr