Το Ισραήλ βομβάρδισε 10 στόχους στη Γάζα


Ιούλιος 6, 2014.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε  τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 10 στόχους στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας, απαντώντας σε επίθεση ρουκετών εναντίον του εβραϊκού κράτους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ρωσικής ‘Βιζγκλιαντ’,  στόχοι αποτέλεσαν  εκτοξευτήρες πυραύλων και εργαστήρια παρασκευής όπλων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος την Ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων , Πίτερ Λέρνερ.

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές εκτόξευσαν από τη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 40 πυραύλους.

Δύο ρουκέτες είχαν στόχο την πόλη Μπερ Σεβά στην έρημο Νεγκέβ που έχει πληθυσμό  περίπου 200 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Οι δύο ρουκέτες εξουδετερώθηκαν από το σύστημα αεράμυνας «Iron Dome».

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν με στόχο την πόλη Άσκελον που έχει πληθυσμό 100 χιλιάδων κατοίκων. Δεν υπήρξαν αναφορές για  θύματα ή τραυματισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ, την περασμένη Πέμπτη,   το Τελ Αβίβ δήλωσε πρόθυμο να σταματήσει τους  βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών προς το εβραϊκό έδαφος.

Ωστόσο, οι επιθέσεις με πυραύλους συνεχίζονται και σύμφωνα  με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, τις τελευταίες πέντε ημέρες, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του ανήλικου Παλαιστίνιου από τους Ισραηλινούς, εκτοξεύθηκαν περίπου 110 ρουκέτες.

Από αυτές οι ογδόντα έπεσαν σε διάφορους οικισμούς στην έρημο Νεγκέβ, δέκα εξουδετερώθηκαν από το σύστημα αεράμυνας «Iron Dome» και οι υπόλοιπες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.
--

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr