Οι Ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το Σλάβιανσκ- οι αυτονομιστές ανασυντάσσονται



Ιούλιος 6, 2014.

Μετά την επιτυχία των κυβερνητικών δυνάμεων και την κατάληψη της πόλης Σλάβιανσκ, οι αυτονομιστές αντάρτες ορκίζονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Οι Ρωσόφιλοι αυτονομιστές στην  Ουκρανία, σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC από την Ουκρανία, ανασυγκροτούνται στο Ντονέτσκ, μετά την κατάληψη των κύριων οχυρών τους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η ανακατάληψη του προπύργιου των ανταρτών στη Σλάβιανσκ το Σάββατο, αποτελεί μια «τεράστιας συμβολικής σημασίας πράξη». Αλλά, πρόσθεσε αμέσως, ότι είναι πολύ νωρίς για εορτασμούς.

Παρά τις πρόσφατες απώλειες, οι αντάρτες εξακολουθούν να κατέχουν  τις πρωτεύουσες των περιφερειών  του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και άλλους βασικούς τομείς.

Το Σλάβιανσκ είχε θεωρηθεί ως ένα κομβικό σημείο της εξέγερσης και ήταν το στρατιωτικό κέντρο των αυτονομιστών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Αλλά το Σάββατο, 5 Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις τοποθέτησαν την εθνική σημαία της Ουκρανίας στο Δημαρχείο της πόλης, μετά την ανηλεή βομβαρδισμό της.  Η οπισθοχώρηση των πολιτοφυλάκων έχει κατόπιν απόφασης του  στρατιωτικού διοικητή Ιγκόρ Στρέλκοφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ποροσένκο, δήλωσε ότι «τα στρατεύματα απελευθέρωσαν το Σλάβιανσκ από τους τρομοκράτες» και ότι  «αυτή είναι η αφετηρία για μια κρίσιμη καμπή στην καταπολέμηση των ανταρτών».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr