Τριήμερο πένθος στο Λούγκανσκ 17 άμαχοι νεκροί και 73 τραυματίες από το βομβαρδισμό




Ιούλιος 15, 2014.

Οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της πόλης Λουγκάνσκ εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη λόγω των συνεχιζόμενων καταστροφικών βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στις νότιες συνοικίες της πόλης Λουγκάνσκ κατατράφηκαν ολοσχερώς 19 οικίες και συνολικά 5.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, γράφει με δημοσίευμα του ουκρανικού Unn.

Ωστόσο, η τοπική ιστοσελίδα της πόλης Λουγκάνσκ, αναφέρει ότι η πόλη έχει κηρύξει τριήμερο πένθος.

Ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Κραφτσένκο ανακοίνωσε ότι η 15, η 16 και η 17 Ιουλίου είναι ημέρες πένθους για το Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του δήμου στις 15 Ιουλίου.

«Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν 17 άμαχοι, 73 άτομα τραυματίστηκαν από τις οβίδες και τις σφαίρες», δήλωσε ο Κραφτσένκο

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης- σημειώνει το τοπικό δημοσίευμα- δεν ανέφεραν τίποτε για τα θύματα του βομβαρδισμού της περιοχής.

 «Γιατί δεν λέει τίποτε κανείς για τους νεκρούς;», ρωτάει ο δήμαρχος, «αυτοί δεν ήταν πολίτες της Ουκρανίας; Δεν είναι αυτοί άνθρωποι, όπως αυτοί που σκοτώθηκαν στη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου που πετούσε στο αεροδρόμιο του Λούγκανσκ, που το κατέρριψαν οι πολιτοφύλακες;»

«Για εκείνους ανέφεραν όλα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, για τους νεκρούς πολίτες μας,  σαν να μην έγινε τίποτε».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr