Συνάντηση Αλί Αχμέτι με Βικτόρια Νούλαντ στα Σκόπια




Ιούλιος 15, 2014.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI,  χθες το βράδυ προσκλήθηκε στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συναντήθηκε με τη βοηθό υφυπουργό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Victoria Nuland  και με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Paul Wohlers.


Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο από το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, η Νούλαντ και ο Αχμέτι συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και στην περιοχή καθώς και την προοπτική ένταξης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές.

«Ο πρόεδρος Αχμέτι ευχαρίστησε την κα Νούλαντ για την επίσκεψη και συνομίλησε μαζί της για τη σημασία που δίνει το DUI στο στρατηγικό προσανατολισμό των Σκοπίων, όσον αφορά την άμεση συμμετοχή στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος Αχμέτι τόνισε ο χρόνος για τα Σκόπια είναι ιδανικός για την ένταξή τους στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε την άμεση εμπλοκή της Ουάσιγκτον για να διευκολυνθεί η επίτευξη συμβιβασμού με το νότιο γείτονα, Ελλάδα, διότι τα μέρη είναι πολύ κοντά στην εξεύρεση μια συμβιβαστικής λύσης, είπε ο Αχμέτι.

Τόνισε, ακόμη, ότι το DUI, παραμένει προσηλωμένο στη συνεχή και στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που παρέχει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Η βοηθός Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, τόνισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για το ευρω-ατλαντικό μέλλον του νοτιοσλαβικού κράτους  και όλης της περιοχής και επεσήμανε την προθυμία της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της υπόθεσης της δίκης για τις δολοφονίες στη λίμνη Σμίλκοβσκο, τις αλβανικές διαμαρτυρίες στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους και ο αρχηγός του DUI τόνισε την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας αυτής καθώς και την παρακολούθηση της υπόθεσης από τις ΗΠΑ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr