Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας κατάσχεσε στο Χάρκοβ εφημερίδες της «Νέας Ρωσίας»




Ιούλιος 17, 2014.

Η υπηρεσία Ασφαλείας –SBU,  στην πόλη Χάρκοβ της Ουκρανίας κατάσχεσε μια παρτίδα τριών χιλιάδων εφημερίδων με αυτονομιστικό περιεχόμενο της «Νέας Ρωσίας», που είχαν αποθηκευθεί στο γκαράζ και το αυτοκίνητο ενός 45χρονου.


«Είχαμε ειδοποιηθεί ότι ο 45χρονος, κάτοικος της περιοχής, έλαβε ένα δέμα από τον Ντονέτσκ με τυπωμένα προϊόντα αυτονομιστικής προπαγάνδας για τη διανομή τους στους κατοίκους του Χάρκοβ και τα περίχωρά της πόλης», δήλωσε το κέντρο τύπου του SBU του Χάρκοβ.

Στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 110 παράγραφος 1 – Προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας- του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, σημειώνει το Ίντερφαξ της Ουκρανίας.


Ενώ η τοπική ιστοσελίδα της πόλης Σλάβιανσκ, γράφει ότι με την ίδια κατηγορία συνελήφθη, χθες, από τις ουκρανικές δυνάμεις και η πρώην  δήμαρχος της πόλης, Νέλια Στέπα, μαζί με άλλους δύο πολίτες, προκειμένου να δικασθούν

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr