Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο ζήτησε την καταδίκη της γενοκτονίας των Ρώσων στην Ντονμπάς




«Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, η επιθετική συμπεριφορά της κυβέρνησης του Κιέβου, η αδιάφορη στάση του ευρω-ατλαντικού κόσμου για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία, δεν συμβάλλουν στη συμφιλίωση και εκ των προτέρων  δημιουργεί τις τρομακτικές εικόνες ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ», σημειώνει το ουγγρικό κόμμα «Για μια καλύτερη Ουγγαρία».




Ιούλιος 6, 2014.

Το κόμμα «Για μια καλύτερη Ουγγαρία» - Jobbik , παρότρυνε το Κοινοβούλιο να καταδικάσει τη γενοκτονία που γίνεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία.


Η κοινοβουλευτική ομάδα Jobbik, στις 4 Ιουλίου ανέλαβε πρωτοβουλία να λάβει απόφαση το ουγγρικό κοινοβούλιο, το οποίο καταδίκασε τη γενοκτονία στην Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία, που γίνεται κατ’ εντολή των αρχών του Κιέβου και με τη συναίνεση της Δύσης.

Ταυτόχρονα, βουλευτής του κόμματος πρότεινε τη στήριξη από το ουγγρικό κοινοβούλιο τους Ούγγρους της Ρουθηνίας  και τη δημιουργία αυτονομίας στην Υπερκαρπαθία.

Σύμφωνα με το ουγγρικό κόμμα, η κυβέρνηση του Κιέβου επιτίθεται στους πολίτες της, που ζουν στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν αυτήν την πράξη πολιτικά, ηθικά και σε επίπεδο ειδικών υπηρεσιών, κλείνοντας τα μάτια στην ένοπλη δράση των σοβινιστικών ομάδων που ωθούν τον ουκρανικό στρατό.

«Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της Δύσης, δεν θέλουν να εκφραστούν στις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα κατ’ εντολή του Κιέβου», γράφει το δημοσίευμα του Νόβορους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr