Λούγκανσκ: Έκκληση στον ΟΗΕ να σταματήσει η γενοκτονία των αμάχων




Ιούλιος 6, 2014.

Αν. Ουκρανία.

Στο κέντρο του Λούγκανσκ άρχισε από χθες η συλλογή υπογραφών για μια αναφορά προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon.


Οι συντάκτες της αναφοράς σημειώνουν για τη στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου και την χαρακτηρίζουν ως «γενοκτονία των αμάχων», ζητούν από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να σταματήσει τη βία στην ανατολική Ουκρανία.

«Αγαπητέ κ. Μπαν Κι μουν, απευθυνόμαστε σε εσάς και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια κοινότητα στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Λούγκανσκ.

Η κυβέρνηση του Κιέβου, παραβιάζοντας τους νόμους του συντάγματός της, δίνει εντολές για χρησιμοποίηση του στρατού εναντίον του λαού. Η λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση μετατράπηκε σε γενοκτονία των αμάχων. Η αεροπορία και το πυροβολικό χτυπά φιλήσυχες γειτονιές στο Λούγκανσκ και στην περιφέρειά του με αποτέλεσμα τη θανάτωση γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων».


Σχολιάζοντας σχετικά με τη συλλογή υπογραφών, αναπληρωτής πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Όλεγκ Ακίμοφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της περιοχής.

Ο δήμαρχος του Λούγκανσκ, Σεργκέι Κραβτσένκο,  κάλεσε τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του βομβαρδισμού και της πυρκαγιάς, αλλά να παραμείνουν ήρεμοι και να φύγουν από το σπίτι τους μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τους βομβαρδισμούς στην πόλη τουλάχιστον 80 άτομα στην πόλη τραυματίστηκαν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr