Η Ρωσία δεν αποκλείει το σχηματισμό Ανεξάρτητου Κουρδιστάν

«Σχεδιάζεται ο διαμελισμός του Ιράκ και γειτονικών κρατών»


Ιούλιος 7, 2014.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου πως η Ρωσία αντιμετωπίζει τα ιρακινά κουρδικά σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, είπε ότι είναι απαραίτητο να σεβαστεί την κυριαρχία του Ιράκ, την εδαφική ακεραιότητα και το Σύνταγμα της χώρας αυτής.


Ωστόσο, η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν και άλλων φορέων στη Μέση Ανατολή, αν οι πράξεις των τρομοκρατών θα οδηγήσουν στη διάλυση του Ιράκ.

Αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολή και την επέκταση των τρομοκρατών είπε ότι « ο σχεδιασμός για το διαμελισμό όχι μόνο του Ιράκ, αλλά και άλλων γειτονικών χωρών, καθώς η δημιουργία νέων κρατικών σχηματισμών βασίζεται σε μια πολύ επιθετική φιλοσοφία και θρησκευτική ιδεολογία του ισλαμικού εξτρεμισμού. Τότε, όλα είναι πιθανά, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων δομών, με βάση τις θρησκευτικές και ιδεολογικές απόψεις, καθώς και τις εθνοτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του πληθυσμού ορισμένων περιοχών του χώρου αυτού στη Μέση Ανατολή».

Το ΙΚΙΛ σε «Ισλαμικό Κράτος»

Την Κυριακή 29 Ιουνίου το ΙΚΙΛ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου και προέτρεψε τζιχαντιστές από όλον τον κόσμο να λάβουν όρκο υποταγής σε αυτό. Η τρομοκρατική ομάδα άλλαξε το όνομά της σε «Ισλαμικό Κράτος», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr