Οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές άφησαν ελεύθερους 25 Ουκρανούς στρατιώτες




Αύγουστος 15, 2014.

Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας- γράφει το πρακτορείο Anadolu- άφησαν ελεύθερους 25 Ουκρανούς στρατιώτες.


Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συναντήθηκε μαζί τους στο Κίεβο και δήλωσε: «πετύχαμε την απελευθέρωση 25 στρατιωτών μας με ασφάλεια και σιγουριά, είμαι πολύ χαρούμενος. Πολλοί άνθρωποι από πολλές χώρες είχαν εμπλακεί για την απελευθέρωσή τους και σήμερα είχαμε το θετικό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, πάνω από 100 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται αιχμάλωτοι των πολιτοφυλάκων της Νέας Ρωσίας.

«Δεν θα παραιτηθούμε από τις διαπραγματεύσεις, μέχρι να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι στρατιώτες μας», πρόσθεσε ο Ποροσένκο.

Σημειώνεται ότι και η Ρωσία, την περασμένη εβδομάδα, άφησε ελεύθερους πέντε Ουκρανούς στρατιωτικούς που είχαν διέλθει παράνομα τα ρωσικά σύνορα και είχαν συλληφθεί με την υποψία των εγκλημάτων πολέμου.

Η αναταραχή που συγκλονίζει την ανατολική Ουκρανία και ταλανίζει όλη την περιοχή, άρχισε με την απόφαση του ρωσικού πληθυσμού, κατόπιν δημοψηφίσματος, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να αποσπασθεί από την Ουκρανία, δημιουργώντας μια νέα κρατική υπόσταση, τη Νέα Ρωσία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr