Ιράκ: Οι τρομοκράτες έκλεισαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 3.000 γυναίκες




Αύγουστος 16, 2014.

Περισσότερες από τρεις χιλιάδες Κούρδισες έχουν συλληφθεί ως όμηροι και κλείστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην πόλη Ταλ Αφάρ, ανατολικά της ορεινής περιοχής Σινιάρ.


Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά από  την επικεφαλής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Διεθνής Αμνηστία», Ντονατέλα Ροβέρα.

Σύμφωνα με αυτήν, όπως σημειώνει το ρωσικό «Βέστι 24», οι άνδρες των γυναικών εκτελέστηκαν μαζικά. Στο χωριό Μουτζάμα ελ Γκεζίρα εκτέλεσαν όλα τα άτομα που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι- περισσότερα από 300.

Προηγουμένως είχαν αναφερθεί σφαγές από τους Ισλαμιστές, στο χωριό Κόγιο στα δυτικά της Μοσούλης. Σφαγιάστηκαν 80 άνδρες και 135 γυναίκες εστάλησαν στο στρατόπεδο Ταλ Αφάρ.

 Σύμφωνα με την επικεφαλής της «Διεθνούς Αμνηστίας», οι γυναίκες των μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων προσφέρονται ως παλλακίδες και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας των Ισλαμιστών πιέζουν τις σουνιτικές οικογένειες  να δώσουν τις κόρες τους για γάμο με τους μουτζαχεντίν ή να τις προσφέρουν στα λεγόμενα ‘τάγματα της Τζιχάντ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr