Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πόλη έξω από τη Δαμασκό




Αύγουστος 14, 2014.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, υποστηριζόμενες από άνδρες της Χεζμπολάχ, ανέλαβε τον έλεγχο πόλης Μλέιχα,  που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Δαμασκό, την οποία κατείχαν οι Ισλαμιστές περισσότερο από έναν χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του «Ντουνιά Μπούλτενι».


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε Σύριους στρατιώτες στους δρόμους της Μλέιχα, που βρίσκεται στην άκρη της περιφέρειας Γούτα, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο φρουρείται από το στρατό.

Η τηλεόραση έδειξε τεράστιες ζημιές που υπέστησαν κτήρια και καταστήματα, καθώς τα άρματα μάχης περιφέρονταν στους δρόμους.

Η Μλέιχα βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού και σε αυτήν, είχε δημιουργηθεί βάση ανταρτών, από την οποία βομβάρδιζαν με όλμους τη Δαμασκό  κατά τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν από νωρίς σε διάφορες περιοχές της πόλης, αναγκάζοντας τους αντάρτες να εγκαταλείψουν την πόλη και κρυφθούν σε κοντινούς οικισμούς.

«Τα πάντα στην περιοχή βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Συριακού Αραβικού Στρατού», δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της επιχείρησης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η πτώση της πόλης Μλέιχα που είναι η μεγαλύτερη της επαρχίας Γούτα, χρησιμοποιούνταν από τους αντάρτες ως βάση ανεφοδιασμού, και η κατάληψή της θα οδηγήσει στην πτώση και άλλων πόλεων στα χέρια του στρατού».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr