Ουκρανία: Οι συλληφθέντες αξιωματικοί στο ρωσικό έδαφος θα αφεθούν ελεύθεροι




Αύγουστος 10, 2014.

Οι κρατούμενοι στη Ρωσία λόγω παράνομης εισόδου στο ρωσικό έδαφος , με την υποψία ότι συμμετείχαν σε βομβαρδισμό της περιοχής Λουγκάνσκ με απαγορευμένα όπλα, τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν.


«Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας, ήταν μέλη της 72ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Ιβάν Βοϊτενκο που ήταν επικεφαλής τους, εκτελούσαν αποστολή της διοίκησής τους αλλά δεν συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά του πληθυσμού των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας»,  όπως είπε ο Μάρκιν, σύμφωνα με το ουκρανικό Ίντερφαξ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι «καθοδηγούμενοι από τις αρχές του ανθρωπισμού, αποφασίσθηκε να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και να τους δοθεί μια ευκαιρία να επιστρέψουν στο έδαφος της Ουκρανίας».

Η υπηρεσία Τύπου του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ροστόφ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι οι πέντε στρατιωτικοί των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που συνελήφθησαν στην περιοχή Κρασνοσούλινσκι,  θα κρατούνταν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.
Κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι δεν συμμετείχαν σε ομάδες της 72ης  και 79ης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού που διέπραξαν εγκλήματα στην περιοχή της Ντονμπάς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr