Ουκρανία: Συνελήφθησαν τρεις σαμποτέρ της ρωσικής ανθρωπιστικής φάλαγγας




Αύγουστος 15, 2014.

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ, συνελήφθησαν τρία άτομα της ουκρανικής εθνικής φρουράς, που σχεδίαζαν επίθεση στη ρωσική ανθρωπιστική φάλαγγα.

Σύμφωνα με το Itar Tass, τα τρία άτομα επέβαιναν ιδιωτικού αυτοκινήτου, όπου στο πορτ-μπαγκάζ είχαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και τρεις βόμβες, επτά αντιαρματικές νάρκες, φορητά όπλα και ένα μεταλλικό κουτί για την αποθήκευση πυρομαχικών. 
 -
Το οπλοστάσιο ήταν κρυμμένο  σε σάκους ζυμαρικών.

Οι κρατούμενοι ομολόγησαν ότι και επτά άλλα άτομα με παρόμοιο οπλισμό είχαν σταλεί στην περιοχή για να εμποδίσουν τη ρωσική ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή να μεταβεί στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Κατά την ανάκρισή τους, δήλωσαν, επίσης,  ότι σκοπός τους δεν ήταν να σκοτώσουν τους Ρώσους, που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή, αλλά να αναγκάσουν όλο το κομβόι της ανθρωπιστικής αποστολής να γυρίσει  πίσω στα ρωσικά σύνορα. Παραστρατιωτικές ομάδες στην περιοχή ψάχνουν για άλλες ανατρεπτικές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είπε ότι το θέμα της μετακίνησης της ανθρωπιστικής αποστολής έχει επιλυθεί. 

Επιπλέον, έχει αναφερθεί από το ‘Ίντερφαξ’, ότι διοργάνωσε δικό του κονβόι οχημάτων για τη βοήθεια των κατοίκων της Ντονμπάς.

Η ρωσική αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, έφυγε το πρωί της 12ης Αυγούστου από τα προάστια της Μόσχας και τώρα είναι στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία σε συντονισμό με την ουκρανική πλευρά και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό,  στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συμπεριλαμβάνονται τρόφιμα, ιατρικός εξοπλισμός, εξοπλισμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (γεννήτριες για νοσοκομεία) κ.ά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr