Ομάδες της Αλ Κάιντα ενώνονται με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία




Σεπτέμβριος 16, 2014.

Δύο βασικές πτέρυγες της Αλ Κάιντα,  ενώθηκαν με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση του διεθνούς  αντιτρομοκρατικού συνασπισμού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ομάδων αυτών.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, κάλεσαν τους ‘αδελφούς’ στο Ιράκ και στη Συρία να σταματήσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον και να ενωθούν ενάντια στην αμερικανική εκστρατεία και στο συνασπισμό του κακού που απειλεί όλους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη στρατηγική για την αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους», υποστήριξε ότι η τρομοκρατική ομάδα θα καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή, υποσχέθηκε, επίσης, περισσότερη στήριξη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και λιγότερη στη μέτρια συριακή αντιπολίτευση.

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε σε διάγγελμά του, τους Αμερικανούς πολίτες,  ότι ο στρατός των ΗΠΑ, δεν θα συμμετάσχει σε χερσαίες συγκρούσεις στο Ιράκ. Δεν απέκλεισε, ωστόσο και αεροπορικές επιδρομές σε κέντρα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος από το 2011.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr