Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να χτυπούν στόχους του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ




Σεπτέμβριος 7, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν την Παρασκευή και το Σάββατο τις αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, χρησιμοποιώντας μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους,  για την υποστήριξη της άμυνας των δυνάμεων Πεσμέργκα της κουρδικής περιφέρειας.





Σύμφωνα με δήλωση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ- όπως σημειώνει το τούρκικο haberler- από τις επιθέσεις καταστράφηκαν τέσσερα Humvees, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και δύο φορτηγά, ένα εκ των οποίων είχε τοποθετημένο πολυβόλο. Επίσης ένα ακόμη Humvee και ένα φορτηγό έπαθαν ζημιές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διενεργήσει συνολικά 133 αεροπορικές επιθέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου στον Μπαράκ Ομπάμα να πραγματοποιήσει  αεροπορικές επιδρομές από τις αρχές Αυγούστου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr