«Η Τουρκία δεν αγοράζει πετρέλαιο από το ‘Ισλαμικό Κράτος’»...




Σεπτέμβριος 5, 2014.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, διέψευσε δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αγοράζει ιρακινό πετρέλαιο από το  «Ισλαμικό Κράτος».


«Μιλάμε για 10 εκατομμύρια βαρέλια εδώ. Η φόρτωση και η μεταφορά του 13ου δεξαμενόπλοιου έχει ολοκληρωθεί. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτού του είδους τις εικασίες να τροφοδοτούν υποψίες. Τα δημοσιεύματα που μιλάνε ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, είναι ψέμα. Εμείς αγοράζουμε ιρακινό πετρέλαιο», δήλωσε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, ο Άστι Χαουράμι, υπουργός Φυσικών Πόρων της περιφερειακής κυβέρνησης του Βόρειου Ιράκ, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για τη μεταφορά του λαθραίου ιρακινού πετρελαίου προς το εξωτερικό.

Ήθελε να πεί: Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε κατά του ισλαμικού κράτους. Πρέπει να σταματήσουμε να λαμβάνει  οποιαδήποτε υποστήριξη. Αν και το πετρέλαιό μας είναι το καλύτερο όπλο στο κόσμο, η Τουρκία έχει συμφωνήσει τη μεταφορά του στο εξωτερικό και προβάλλεται ως αξιόπιστος εταίρος για αυτό», γράφει η εφημερίδα Αϊντινλίκ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr