Η Βουλγαρία δεν συμμετέχει στη συμμαχία εναντίον του ‘Ισλαμικού Κράτους’




Σεπτέμβριος 25, 2014.

 Η πρωτοβουλία, υπό την αμερικανική ηγεσία, της Συμμαχίας κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’,  βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Βουλγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτήν, καθώς και το ζήτημα της συμμετοχής του βουλγαρικού στρατού  δεν έχει ακόμη συζητηθεί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Βελιζάρ Σαλαμάνοφ.


«Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της Βουλγαρίας, στον τομέα αυτόν είναι περιορισμένες. Η αεροπορία μας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κοινές εντατικές επιχειρήσεις, λόγω του εξοπλισμού  που διαθέτει. Εμείς, μαζί με τους συμμάχους μας  στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ προσπαθούμε να εμπλακούμε σε ανθρωπιστή βοήθεια και  η προσφορά που συνδέεται με ελαφρά όπλα», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.

Ο Σαλαμάνοφ επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της σε σχέση με τη μαχητική ικανότητα  και την προμήθειά της,  από όλες τις χώρες, που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Είμαστε μέλη δύο οργανισμών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η ασφάλεια και η ανάπτυξή μας εξαρτάται από το πόσο καλά θα ενσωματωθούμε στους δύο οργανισμούς», είπε ο υπουργός.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr