Ο πρόεδρος της Ρωσίας στο Βελιγράδι



Τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν καλοσώρισε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς

Οκτώβριος 16, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έφθασε σήμερα στο Βελιγράδι, όπου θα συζητήσει με τη εθνική σερβική ηγεσία και θα παρακολουθήσει μια στρατιωτική παρέλαση.


Τον  πρόεδρο της Ρωσίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Οι δύο πρόεδροι μετά από το αεροδρόμιο κατευθύνθηκαν στο νέο κοιμητήριο, όπου κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ελευθερωτών του Βελιγραδίου.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στη συνέχεια στο Μέγαρο «Σερβία» όπου είχε ξεχωριστές συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντίστοιχα.


  Κατά τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς,  στο κυβερνητικό μέγαρο, συζητήθηκαν οι συμφωνίες που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο χωρών


Προβλέπεται η υπογραφή πολλών συμφωνιών. Μετά τις συνομιλίες, ο πρωθυπουργός της Σερβίας και ο Ρώσος πρόεδρος θα αντιμετωπίσουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, είναι η τρίτη στο Βελιγράδι από το 2001 που την επισκέφθηκε ως αρχηγός κράτους και 10 χρόνια μετά ως πρωθυπουργός.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, πέντε φορές από τα μέσα του 2012 και με τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς τον Ιούλιο  του τρέχοντος έτους, όπως σημειώνει η Βέτσερνε Νόβοστι του Βελιγραδίου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr