Kobanî: Επιχείρηση Κούρδων ανταρτών μετά από αεροπορική επίθεση






Οκτώβριος 16, 2014.

Σύμφωνα με κουρδική πηγή στο Twitter, στην πόλη Kobanî στη βόρεια Συρία που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’, έγινε σφοδρή  αμερικανική  αεροπορική επίθεση στις 04:00, τοπική ώρα.


Η επίθεση, όπως αναφέρεται έγινε στην ανατολική πλευρά της πόλης, την οποία πρόσφατα είχαν καταλάβει η τζιχαντιστές.

Αμέσως μετά την άρχισε μια ‘επιχείρηση’ κατά των τζιχαντιστών από τις ομάδες Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων- YPG.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν οι ένοπλοι Κούρδοι ελέγχουν τώρα την πόλη.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις που έγιναν σε συνεργασία με τις πολιορκημένες κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μετέδιδαν γεωγραφικές συντεταγμένες στους Αμερικανούς για την πραγματοποίηση επιθέσεων ακριβείας, σκοτώθηκαν εκατοντάδες τζιχαντιστές.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπο των κουρδικών δυνάμεων Αυτοάμυνας, «τις τελευταίες ημέρες οι εξτρεμιστές έχουν χάσει το 1/5 των κατεχομένων περιοχών στην πόλη Kobanî, εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών».

Πολλά μέσα ενημέρωσης κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν βαθμηδόν την πολιορκία της κουρδικής πόλης στη βόρειο Συρία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr