Σκόπια: Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο για τη λύση στο όνομα




Οκτώβριος 13, 2014.

Σκόπια.

Οι πληροφορίες που παρουσιάσθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά του ονόματος, κ. Μάθιου Νίμιτς, θα επισκεφθεί εκ νέου τα Σκόπια και την Αθήνα, όπου θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση 


για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος, αποτελεί  μια προσπάθεια των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με την εμπειρία του παρελθόντος, προκειμένου η ελληνική πλευρά να αγοράσει χρόνο, όπως δημοσιεύει η σκοπιανή Alpha TV.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν τυχαίο ότι δημοσιεύθηκαν τις ημέρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσίευσε μια νέα έκθεση για την FYROM, στην οποία δίνει και πάλι μια νέα σύσταση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων , καλώντας τις δύο πλευρές να επιλύσουν τη διαφορά.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Εξωτερικών της FYROM,  Νίκολα Πόποσκι, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αγοράζει χρόνο, διαδίδοντας ότι κάτι νέο ετοιμάζεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr