Η Τουρκία αρνείται ότι συμφώνησε με τις ΗΠΑ για χρήση του Ιντσιρλίκ




Οκτώβριος 13, 2014.

Η Τουρκία αρνήθηκε τις δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων ότι επετράπη στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν πρόσβαση σε αεροπορικές βάσεις για τη διεξαγωγή βομβαρδισμών κατά των δυνάμεων της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘ισλαμικό κράτος’ στη Συρία.


Εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης- όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους- δήλωσε ότι  καμία νέα συμφωνία δεν έγινε για τη χρήση από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, την οποία ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί για υλικοτεχνική υποστήριξη και για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

«Δεν υπάρχει νέα συμφωνία για τη βάση Ιντσιρλίκ με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε   ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, που κράτησε την ανωνυμία του.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις θέσεις μας, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν με βάση του όρους που καθορίζονται από την Τουρκία, για τη δημιουργία μια ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας και μια ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr