Ρώμη: Κούρδοι επιτέθηκαν σε τουρκικό γραφείο τουρισμού




Οκτώβριος 16, 2014.

Ο Ömer Çelik, υπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δήλωσε ότι μια ομάδα Κούρδων- πιθανόν του PKK- επιτέθηκε κατά του  τουρκικού Γραφείου Τουρισμού και Πολιτισμού στη Ρώμη.


Σε δήλωσή του που  δημοσίευσε ο Çelik, σε λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο, ανέφερε ότι «έγινε επίθεση εναντίον του γραφείου του υπουργείου μας στη Ρώμη. Η επίθεση έγινε από μια ομάδα μελών του Κουρδικού Εργατικού  Κόμματος- PKK,  κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε μπροστά από το κτήριο. Βόμβες καπνού πετάχτηκαν στο κτήριο».

Αφού καταδίκασε την επίθεση από τους οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, ο Τσελίκ δήλωσε ότι «στέλνω τους χαιρετισμούς και το θαυμασμό μου,  για άλλη μια φορά σε όλα τα γραφεία μας, που αντιπροσωπεύουν με αφοσίωση το έθνος μας στο εξωτερικό.  Η πεποίθησή μου είναι ότι οι επιθέσεις αυτές κατά των γραφείων μας ,θα ωθήσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα την προώθηση των αξιών του έθνους μας», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της Αϊντινλίκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr