NATO: Η Ρωσία απέσυρε όλα τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας



Οκτώβριος 16, 2014.

Το ΝΑΤΟ αξιολόγησε ως «μεγάλες και σημαντικές κινήσεις» τη μετακίνηση του ρωσικού στρατού, που επιβεβαιώνει την δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την απόσυρση των 17.600 στρατιωτών που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχο της βορειοατλαντικής συμμαχίας.


«Θα ήθελα να καλοσωρίσω την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, γιατί αυτό είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Και προς το παρόν,  δεν έχουμε παρατηρήσει σημαντικές κινήσεις στο ρωσικό στρατό», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στα σύνορα με την Ουκρανία, πριν από δύο ημέρες. Η εντολή ήταν για τους 17.600 στρατιώτες που πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία, Ροστόφ.

Όμως, όπως επισημαίνει το ρουμανικό πρακτορείο Mediafax,  υπάρχει ακόμη μια ισχυρή δύναμη, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί, όπως τόνισε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ζητώντας από τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους  ρωσόφωνους αυτονομιστές  στην Ντονμπάς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr