Χριστιανοί κληρικοί παροτρύνουν για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους






Οκτώβριος 11, 2014.

Ραμάλα.

Τρεις κορυφαίοι Χριστιανοί κληρικοί στους Αγίους Τόπους, έκαναν έκκληση την Παρασκευή προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Η έκκληση έγινε από καθολικούς, ελληνορθόδοξους και λουθηρανούς ιεράρχες- όλοι τους Παλαιστίνιοι-  μετά από την ανακοίνωση της Σουηδίας, χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρόθεσή της να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος , παρά την οργή του Ισραήλ.

Το βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει τη Δευτέρα για το αν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

«Από την Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη πρωτεύουσα μας,  στέλνουμε επείγον μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη- με τη λαχτάρα για δικαιοσύνη και ειρήνη», γράφουν οι τρεις κληρικοί στην ανοικτή επιστολή τους.

«Αναγνωρίζοντας την Παλαιστίνη και τον καθορισμό των συνόρων του Ισραήλ, είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου».
Την επιστολή υπογράφουν ο πρώην Λατίνος πατριάρχης Ιεροσολύμων, Michel Sabbah, ο Ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, Atallah (Θεοδόσιος) Hanna, και ο πρόεδρος  της Παγκόσμιας Λουθηρανικής  Ομοσπονδίας, επίσκοπος Munib Younan.

Ο νυν Λατίνος Πατριάρχης, Fouad Twal, δεν είναι μεταξύ των υπογραφόντων.
«Η Ευρώπη έχει την ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση προς το υπόλογο Ισραήλ να στηρίξει τις παλαιστινιακές μη βίαιες πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr