Ιράκ και Συρία: Εννέα αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις το Σαββατοκύριακο




Οκτώβριος 6, 2014.

Τα αμερικανικά μαχητικά συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν τρείς επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας και έξι στο έδαφος του Ιράκ.


Συγκεκριμένα μια αεροπορική επίθεση έγινε στην πόλη αλ Μαγιαντίν της Συρίας κατά την οποία καταστράφηκαν  μπουλντόζες του Ισλαμικού Κράτους, δύο άρματα μάχης και έναν άλλο όχημα των ισλαμιστών.

Οι άλλες δύο επιθέσεις έγιναν βορειοδυτικά, στην ανεπίσημη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους, Ράκα, όπου καταστράφηκε μια στρατιωτική μονάδα και έξι θέσεις βολής.
Στο Ιράκ, αεροπορικές επιθέσεις έγιναν βορειοδυτικά της Φαλούτζα, όπου χτυπήθηκαν δύο ομάδες πυροβολικού, επίσης μια μεγάλη μονάδα των Ισλαμιστών και άλλες δύο μικρές.

Μια επίθεση έγινε στα νοτιοανατολικά του Ιράκ, όπου καταστράφηκαν  οχήματα Humvees των ισλαμιστών και μια επίθεση βορειοανατολικά από το όρος Σινιάρ, όπου καταστράφηκε άλλο ένα Humvees, σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr