Λονδίνο- Οι διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων πολιορκημένων συνεχίζονται




Οκτώβριος 10, 2014.

Λονδίνο.

Στις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία του Κοινοβουλίου έγινε ακόμη μία διαδήλωση, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στα μέσα της εβδομάδας,όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν την υποστήριξη των Κούρδων στην πόλη Κομπανί της Συρίας, που πολιορκείται από τους εξτρεμιστές του 'ισλαμικού κράτους'.


Οι ακτιβιστές όλη την εβδομάδα προέβησαν σε διαμαρτυρίες στο σταθμό του μετρό του Oxford Circus, στον τερματικό σταθμό του Eurostar, ενώ την Τετάρτη έκλεισαν τη γέφυρα του Westminster και προκάλεσαν πολλά προβλήματα γύρω από την πλατεία του Κοινοβουλίου και στην Downing Street.


H Alexia Akkaya , μητέρα και blogger,  από το δυτικό Λονδίνο, είπε ότι ήθελε να «ουρλιάξει και να κραυγάσει» από απογοήτευση για την κατάσταση που επικρατεί στην Κομπανί.


Εξήγησε τους λόγους που συμμετείχε στη διαδήλωση της Παρασκευής:

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να παρακολουθώ τη σφαγή αθώων ανθρώπων στην πόλη  Κομπανί της Συρίας. Είμαι θυμωμένη με την προφανή έλλειψη συναισθημάτων από την τουρκική κυβέρνηση και από τους ήρεμους Βρετανούς βουλευτές και άλλους σημαντικούς ανθρώπους, που είχαν τόσα πολλά να πουν για άλλες συγκρούσεις. Δεν είμαι Κούρδισσα, αλλά είμαι άνθρωπος συμπονετικός και τρυφερός και είναι καθήκον μου να στέκομαι αλληλέγγυα στη γενναία αντίσταση των Κούρδων στην Κομπανί».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr