Σκόπια: Το υπουργείο Εσωτερικών δεν καταμετρά τους μαχητές του ΙΚ στη χώρα



Το σλαβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Εσωτερικών στερείται μηχανισμών ελέγχου των ισλαμιστών στη χώρα

Οκτώβριος 6, 2014.

Σκόπια.

«Δέκα πολίτες των Σκοπίων έχουν σκοτωθεί στις γραμμές του μετώπου στη Συρία και στο Ιράκ, που πολεμούσαν στο πλευρό του ‘Ισλαμικού Κράτους’- ΙΚ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από τις αρχές», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, οι ισλαμιστές αυτοί έχουν διοχετευθεί από ταξιδιωτικούς πράκτορες ή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και το υπουργείο δεν έχει τηρήσει αρχεία για αυτούς.

H έκθεση, όμως, της CIA, αναφέρει ότι από τους τουλάχιστον 700 εξτρεμιστές των δυτικών Βαλκανίων, είκοσι είναι από τα Σκόπια. Το υπουργείο διατείνεται ότι αυτά είναι αόριστα  και κυκλοφορούν ανώνυμα.

Η υπουργός ισχυρίζεται ότι ο κίνδυνος προέρχεται από την αύξηση του αριθμού των μεταναστών από Συρία και Ιράκ,  που εισέρχονται το νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να προσδιορίσουν τις προθέσεις και τους στόχους των ανθρώπων που είναι εισέρχονται στη χώρα, προκειμένου να περάσουν στο Κοσσυφοπέδιο ή τη Σερβία.

Παρόλο που τα Σκόπια έχουν κάνει, πρόσφατα, νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν  την ποινικοποίηση όσων εκπαιδεύουν  ή εκπαιδεύονται για στρατιωτική δράση εκτός της χώρας, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ή καταδίκη για τέτοιο αδίκημα.

Οι γειτονικές χώρες οι οποίες ψήφισαν παρόμοια νομοθεσία, έχουν συλλάβει μέχρι τώρα δεκάδες πολιτών τους, οι οποίοι ήταν υποστηρικτές των τρομοκρατικών δομών εντός και εκτός της χώρας τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr