Γερμανία και Γαλλία στέλνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία




Οκτώβριος 6, 2014.

Η Γερμανία και η Γαλλία θα στείλουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής για την εξασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Ουκρανίας και των Πολιτοφυλάκων της Ντονμπάς, σύμφωνα με Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο.


Ο Martin Schaefer, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας,  συμφώνησαν, την περασμένη εβδομάδα, να αποστείλουν Drones στην Ουκρανία.

Η συμφωνία μεταξύ των Frank Walter Steinmeier και Laurent Fabius αποσκοπεί στην στήριξη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, όσον αφορά την παρακολούθηση των συνόρων μεταξύ της Ουκρανίας και Ρωσίας.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ούτε για το προσωπικό που θα τα χειρίζεται στην περιοχή των συγκρούσεων.

Η Γερμανία έστειλε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, μαζί με Γάλλους ειδικούς, στα μέσα Σεπτεμβρίου για να ερευνήσουν  το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το Κίεβο και οι Αυτονομιστές της Ντονμπάς, στις 5 Σεπτεμβρίου είχαν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Μινσκ συμφωνήθηκε η ανταλλαγή αιχμαλώτων και απόσυρση των βαρέων όπλων, ώστε να γίνει πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία, ταλανίζει την περιοχή από τον Απρίλιο, όταν το Κίεβο αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσόφιλων Αυτονομιστών στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, για να αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο, αλλά συνάντησε ισχυρές και σκληρές αντιδράσεις από τους πολιτοφύλακες της Ντονμπάς.

--
frt
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr