Ερντογάν: Η Κομπανί πέφτει στα χέρια των εξτρεμιστών






Οκτώβριος 7, 2014.

Mürşitpinar. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόμενος καταυλισμό Σύρων προσφύγων στα νότια της χώρας, δήλωσε ότι η κουρδική πόλη Κομπανί, είναι ζήτημα χρόνου να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.


Ανέφερε ότι οι οπλισμένες κουρδικές δυνάμεις αγωνίστηκαν για να απωθήσουν τους εξτρεμιστές, ενώ είχαν  περιορισμένη βοήθεια με αεροπορικές επιθέσεις  από τους  Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η αεροπορική εκστρατεία του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα δεν είναι αρκετή για να σταματήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μαχητές του ΙΚ, χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό, τα οποία λεηλάτησαν από τις στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, για την κατάληψη της πόλης Κομπανί. Οι επιθέσεις  των εξτρεμιστών άρχισαν  στα μέσα Σεπτεμβρίου και από τότε  σκοτώθηκαν 400 άνθρωποι στις μάχες σύμφωνα με τους ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι πολιορκούμενοι Κούρδοι πολιτοφύλακες υπερασπιζόμενοι  την Κομπανί, υποστηρίχθηκαν από έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών γύρω από την πόλη, καταστρέφοντας τέσσερα εξοπλισμένα οχήματα, ένα άρμα μάχης και  σκοτώθηκαν αρκετοί ισλαμιστές, όπως ανακοίνωσε  το Πεντάγωνο.

Μιλώντας στους Σύρους πρόσφυγες του καταυλισμού στην πόλη  Γκαζίαντεπ, ο Ερντογάν επανέλαβε τις προτάσεις της Τουρκίας : «Ζητήσαμε τρία πράγματα, ένα για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, δύο, μια ουδέτερη ζώνη και τρίτον η μετριοπαθής αντιπολίτευση της Συρίας να εκπαιδευτεί και να εξοπλιστεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη λιβανική ‘Σταρ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr