Τα όπλα που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές




Οκτώβριος 7, 2014.

Τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι κατά κύριο λόγο από την Κίνα, την πρώην Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και από τη Σερβία.


Συνολικά χρησιμοποιούνται όπλα που παράγονται ή παρήχθησαν από 21 χώρες, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα «Conflict Armament Research».

Διευκρίνιση για την αναφορά της Σερβίας, δίνει το σερβικό πρακτορείο Tanjug, το οποίο επισημαίνει ότι τα σερβικά όπλα του ‘Ισλαμικού Κράτους’ έχουν παραχθεί από το 1945 έως το 2014, αν και η πλειονότητα τους προέρχονται από την περίοδο 1970-2000.

Το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποιεί  περισσότερα από 1730 είδη πυρομαχικών, από τα οποία τα 142 είναι σερβικά, τα 445 είναι κινέζικα, τα 338 είναι σοβιετικά, τα 323 είναι αμερικανικά, και 154 ρωσικά.

Αν λάβουμε υπόψη, τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί το ΙΚ, τα οποία παρήχθησαν από το 2010 μέχρι σήμερα πρώτη χώρα είναι η Τουρκία και ακολουθούν η Κίνα, η Βουλγαρία και κατόπιν η Σερβία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr