Kobanî: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών




Οκτώβριος 24, 2014.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των  τζιχαντιστών και των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης Κομπάνι, μετά από μία ημέρα κατά την οποία οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν χημικά όπλα εναντίον τους, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο fars.


Αναφορές λένε για δυνατές εκρήξεις που ακούστηκαν και λοφία καπνού που σκέπασαν την στρατηγική πόλη των συνόρων, την Πέμπτη, όπως σημειώνει και η press TV.

H Kobani και τα περίχωρά της έχουν γίνει πεδία μαχών μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ από το Σεπτέμβριο, αφού καταλήφθησαν δεκάδες κοντινά στην πόλη χωριά.

Οι νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες, ήρθαν μετά από την ανακοίνωση των Κούρδων αξιωματούχων και των γιατρών, ότι οι τρομοκράτες έριξαν στην πόλη ένα είδος τοξικού αερίου, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η   Αϊσά Αμπντουλάχ - Κούρδισσα, ανώτερος αξιωματούχος του PYD,  που βρίσκεται  στην Κομπάνι, δήλωσε ότι τα θύματα είχαν συμπτώματα που συμπεριλαμβάνανε ζάλη , εξανθήματα, δακρυσμένα μάτια και ότι δεν υπήρχε εξοπλισμός για να διαπιστωθεί με ακρίβεια ποια είδη χημικών ουσιών χρησιμοποιήθηκαν κατά των Κούρδων.

Πολλοί έχουν ενταχθεί στο ‘ισλαμικό κράτος’ από το πρώην καθεστώς του κόμματος Μπάαθ του Ιράκ, οι οποίοι έχουν υψηλή εξειδίκευση στη χρήση χημικών όπλων.
Οι Μπααθιστές, καθοδηγούνται από τον Ιζάρ Ιμπραχίμ, το πρωτοπαλίκαρο του πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Κοινοβούλιο του ιρακινού Κουρδιστάν, συμφώνησε την Τετάρτη να επιτρέψει την αποστολή δυνάμεων πεσμεργκά στην Κομπάνι για να βοηθήσει τους Κούρδους της Συρίας που αγωνίζονται εκεί. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής στη μάχη.

Οι τρομοκράτες του ‘ΙΚ’, έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα στις περιοχές που κατέλαβαν στη Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών εκτελέσεων και τον αποκεφαλισμό ανθρώπων, σημειώνει το ιρανικό πρακτορείο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr