Επιστολή αποδήμων Τουρκοκύπριων στον Ban Ki- moon




Ζητούν τη δημιουργία δύο κρατών στο νησί

Νοέμβριος 11, 2014.

Ο Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Εξωτερικού, απέστειλε την Τρίτη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, με την οποία διαμαρτύρονται για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη διακυβέρνηση του νησιού.


Η τουρκοκυπριακή Ένωση τονίζει την διαμαρτυρία της για την απόσυρση της ελληνοκυπριακής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Κατεχόμενης Κύπρου.

Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης, ζητούν τη δημιουργία δύο κρατών, ως πρότυπο για την διακυβέρνηση του νησιού.

Οι Τουρκοκύπριοι δηλώνουν ότι δεν δέχονται τον τρόπο  που η  κυβέρνηση της Κύπρου ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις και  πως μπορούν να διευθετήσουν τις συνθήκες για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.

Η επιστολή έρχεται μετά τη διακοπή από την κυπριακή κυβέρνηση των συνομιλιών, τον Οκτώβριο, σε αντίποινα για την αποστολή τουρκικού πολεμικού σκάφους για να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες της εξερεύνησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου, σημειώνει η Haberler.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr