Σκόπια: Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με όνομα που θα περιέχει τη λέξη ‘Μακεδονία’




«Η Ελλάδα παίζει διπλό παιχνίδι», γράφει το δημοσίευμα

Νοέμβριος 11, 2014.

Η ελληνική θέση έχει  γίνει πιο ριζοσπαστική, στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία –FYROM, αναφέρει η σλαβική ηλεκτρονική πύλη Νετ Πρες.


Αναφέρεται, ότι  η επίσημη θέση της Ελλάδας ήταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό περιεχόμενο, στην οποία θα περιέχονταν η λέξη ‘Μακεδονία’, δεν βρίσκεται, πλέον, στο προσκήνιο.

Την παραμονή του επόμενου γύρου των συνομιλιών  στη Νέα Υόρκη, έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού, για μια λύση που θα περιέχεται η λέξη ‘Μακεδονία’.

Πρόσφατα, οι δεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα- συνεχίζει το δημοσίευμα- έχουν επικρίνει τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είπε ότι η χώρα συμφωνεί με όνομα που θα περιέχεται μια γεωγραφική έννοια με το όνομα Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει απαντήσει σε μια ομάδα βουλευτών, που ερώτησαν εάν έχει αλλάξει τη θέση του από τη δεκαετία του ’90, του περασμένου αιώνα, που ο ίδιος δεν συμφωνούσε με όνομα που θα περιέχει τη λέξη ‘Μακεδονία’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr