Κωνσταντινούπολη: Ειρηνική η μεγαλειώδης διαδήλωση για την πόλη Κομπάνι







Νοέμβριος 1, 2014.

Η μεγάλη διαδήλωση, για την υποστήριξη προς την πόλη Κομπάνι της Συρίας, η οποία πολιορκείται από τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ και είχε προγραμματισθεί για την 1η Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, τελικά,  ειρηνικά, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε βίαια διαδήλωση, όπως οι προηγούμενες που στοίχισαν τη ζωή  δεκάδων ανθρώπων στις αρχές Οκτωβρίου, γράφει η Σαμπάχ.


Η διαδήλωση –πορεία, που είχε παρόμοια κίνητρα με τις προηγούμενες διαδηλώσεις, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, παρά τους φόβους των αξιωματούχων ότι θα εξελίσσονταν σε βίαια αντίδραση και πράξεις βανδαλισμών. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

Εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή, ενώ πριν από την έναρξη της διαμαρτυρίας συνελήφθησαν 28 άτομα, τα οποία ήταν ύποπτα για βίαιες ενέργειες.
Η διαμαρτυρία έγινε κατόπιν πρόσκλησης του (φιλοκουρδικού) Λαϊκού Δημοκρατικού  Κόμματος – HDP,  μετά τις βίαιες και θανάσιμες συγκρούσεις, ενώ τώρα η διαμαρτυρία φυλάσσονταν από υπεύθυνους του κόμματος αυτού.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoğlu, είχε προειδοποιήσει, προηγουμένως,  να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι βίαιες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr