Τουρκία: Το Πεντάγωνο καταδίκασε επίθεση σε Αμερικανούς ναύτες




Νοέμβριος 13, 2014.

Ουάσιγκτον. Βίντεο.

«Άσχημη» και «ενοχλητική» χαρακτήρισε το αμερικανικό Πεντάγωνο την επίθεση κατά τριών ναυτικών του αμερικανικού στόλου στην Τουρκία από «κακοποιά στοιχεία».


«Θεωρούμε ότι είναι άσχημη και ενοχλητική την επίθεση την οποία καταδικάζουμε που εκτελέσθηκε, ως φαίνεται από κακοποιά στοιχεία του δρόμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Steve Warren στους δημοσιογράφους σχετικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία την Τετάρτη.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να δούμε το τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Τουρκική Ένωση Νεολαίας (TGB) δημοσίευσε βίντεο στο οποίο έδειχνε την επίθεση μελών της εναντίον τριών Αμερικανών ναυτών από το USS ROSS, καθώς το αντιτορπιλικό ήταν αγκυροβολημένο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι φώναζαν «Yankee go Home» και εφόρμησαν με πλαστικές σακούλες καλύπτοντας τα κεφάλια ων αμερικανών ναυτών.

Ένας άλλο μέλος της νεολαίας αυτής τους αποκαλούσε ‘δολοφόνους’.
Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν τη σύλληψη 12 ατόμων που συμμετείχαν στο συμβάν.
«Καταδικάζουμε αυτήν την ασεβή πράξη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα καταδίκασε την επίθεση μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχει στο Twitter, χαρακτηρίζοντας την  ως «πράξη τρομοκρατίας».

Οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές έχουν  δυστροπήσει με τις ενέργειες των Αμερικανών να ενισχύουν τους Κούρδους και να καταπολεμούν τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία καθώς και τη βοήθεια που παρέχουν στην αντίσταση της πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr