Βόρεια Συρία: Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν κουρδικά χωριά και οικισμούς





Νοέμβριος 5, 2014.

Τα κουρδικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν  ότι αρκετοί οικισμοί (χωριά) στην περιοχή της πόλης Serêkaniyê απελευθερώθηκαν από τους  Κούρδους μαχητές του YPG/YPJ, επικαλούμενα ανακοίνωση  της Ομάδας Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων.


Την πληροφόρηση αυτή δημοσιεύει και το φιλο-κουρδικό πρακτορείο Firat,  όπου αναφέρει ότι οι κουρδικές δυνάμεις του YPG έχουν απελευθερώσει από τους Τζιχαντιστές τα χωριά Migran, Timat, Dibe, Duadan και Emadan και άλλοι 23 οικισμοί έχουν εκκαθαριστεί από τις συμμορίες  του ‘ισλαμικού κράτους’ και όπως σημειώνεται, η απελευθέρωση επήλθε κατόπιν στρατιωτικής επιχείρησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ακόμη, ότι οι δυνάμεις του YPG έχουν τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας λόφου, κοντά στο χωριό Alya, όπου χθες το βράδυ σκότωσαν 13 μέλη των συμμοριών και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών που ανήκαν στους εξτρεμιστές.

Οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν στην επίθεσή τους εκτοξευτήρες ρουκετών, με στόχο τις συμμορίες που είχαν ανασκάψει μια τάφρο γύρω από την Rawiya. Ο αριθμός των νεκρών εξτρεμιστών δεν εξακριβώθηκε, αλλά η μπουλντόζα που είχαν χρησιμοποιήσει για την τάφρο καταστράφηκε.

Και στο Κομπάνι



Τα κοινωνικά δίκτυα των Κούρδων, ομιλούν για  σκληρές μάχες των Κούρδων με τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στην περιοχή της πόλης Κομπάνι και γράφουν ότι σκοτώθηκαν 28 εξτρεμιστές.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr