Οι Κούρδοι προειδοποιούν για νέα εξτρεμιστική ομάδα παρόμοια με το ‘ΙΚ’





Νοέμβριος 5, 2014.

Οι Ιρακινές Κουρδικές αρχές  προειδοποίησαν τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει  το Ιράκ και τη Συρία να λύσουν τα προβλήματά τους.


Ο πρόεδρος του Κουρδικού Κοινοβουλίου Γιουσίφ Μοχάμεντ, στην ομιλία του ότι η εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα στο Ιράκ και στη Συρία, τότε θα υπάρξει μια πραγματική πιθανότητα ανάδειξη στην περιοχή μια νέας εξτρεμιστικής οργάνωσης, παρόμοια με το ‘Ισλαμικό Κράτος’-‘ΙΚ’, όπως σημειώνει το κουρδικο Bas News.

Την Τρίτη, ο Μοχάμεντ συναντήθηκε με μια ιταλική αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο της χώρας,  στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Ιταλός πρέσβης και ο Γενικός Ιταλός πρόξενος στην Αρμπίλ. Η ιταλική αντιπροσωπεία υποσχέθηκε να υποστηρίξει τους Κούρδους στον αγώνα τους κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Ιράκ και τη Συρία είναι παράγοντες που αυξάνουν  την αύξηση του ισλαμικού κράτους και στις δύο χώρες, οπότε αν η διεθνής κοινότητα δεν μας βοηθήσει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, τότε δεκάδες νέες εξτρεμιστικές ομάδες θα δημιουργηθούν  στην περιοχή», τόνισε ο Μοχάμεντ.

Η ιταλική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι στη χώρα τους, τόσο τα κυβερνώντα κόμματα, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν τις δυνάμεις Πεσμεργκά, γιατί, σήμερα, οι κουρδικές δυνάμεις καταπολεμούν τις τζιχάντ ομάδες για λογαριασμό της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος του Κουρδικού Κοινοβουλίου, κάλεσε, επίσης, την ιταλική αντιπροσωπεία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή του Κουρδιστάν για τους πρόσφυγες της περιοχής, το συντομότερο δυνατόν, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, κατά τον οποίο οι πρόσφυγες θα αντιμετωπίσουν  τις σκληρές καιρικές συνθήκες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr