Καναδο- εβραία εντάχθηκε στους Κούρδους στην Κομπάνι




Νοέμβριος 11, 2014.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι μια 31χρονη γυναίκα κάτοικος του Τελ Αβίβ, ήρθε σε επικοινωνία μέσω του διαδικτύου με τους Κούρδους ενόπλους και αποφάσισε να ενταχθεί σε αυτούς για να πολεμήσει του τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.


Πρόκειται για την Τζιλ Ρόζενμπεργκ  , γεννημένη στο Ισραήλ από γονείς μετανάστες από τον Καναδά, η οποία είχε ενταχθεί στην ισραηλινή  στρατιωτική μονάδα αναζήτησης και διάσωσης.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο τη Δευτέρα είχε συνέντευξη με την Ρόζενμπεργκ, η οποία είπε ότι είχε ταξιδεύσει στο Ιράκ και είχε εξασκηθεί με τους Κούρδους αντάρτες και θα πάει στη μάχη  στο πλευρό των Κούρδων της Ομάδας  Λαϊκής Άμυνας – YPG,  που πολεμούν στην πόλη Κομπάνι, κατά των τζιχαντιστών.

Η Ρόζενμπεργκ, η οποία μιλούσε τα εβραϊκά με καναδική προφορά είπε: 


«Αυτοί (οι Κούρδοι) είναι αδέλφια μας. Είναι καλοί άνθρωποι. Αγαπούν  πολύ τη ζωή, σαν και εμάς», είπε διευκρινίζοντας ότι είχε επικοινωνία με το κουρδικό δίκτυο στο διαδίκτυο.
Στα κοινωνικά δίκτυα των Κούρδων της βόρειας Συρίας, σημειώνεται ότι η Ρόζενμπέργκ είναι η πρώτη ξένη γυναίκα που θα ενταχθεί στην YPG, που είναι η κυρίαρχη δύναμη των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα ανάμεσα στους 10 ξένους που εντάχθηκαν με τους Κούρδους της YPG στην πόλη Κομπάνι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr