Σκόπια: Η Πελαγονία έγινε πάλι... πέλαγος





Δεκέμβριος 10, 2014.

Χίλια στρέμματα στην Πελαγονία του νοτιοσλαβικού κράτους, βρίσκονται κάτω από το νερό.

Το επίπεδο  του Μαύρου ποταμού – Τσέρνα Ρέκα- παραμένει ακόμη σε κρίσιμο επίπεδο. 


Οι βροχοπτώσεις συνεχίζουν να απειλούν με πλημμύρες του ποταμού. Το έδαφος είναι, ήδη, καλυμμένο από νερό της βροχής, και όλα είναι αβέβαια για τη φθινοπωρινή σπορά.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν κατά επόμενες ημέρες και η  Πελαγονία θα γίνει .. θάλασσα (πέλαγος).

Οι αγρότες από την Μπίτολα (Μοναστήρι) δηλώνουν ότι η ζημιά στα χωράφια που έχουν στην Πελαγονία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Το κανάλι του Τσέρνα Ρέκα δεν έχει καθαριστεί εδώ και τριάντα χρόνια και είναι καιρός που πρέπει να γίνει, όπως απαιτούν οι αγρότες του Μοναστηριού.

Περισσότερα από 200 στρέμματα όπου φυτεύεται καλαμπόκι έχουν γίνει λιμνάζοντα ύδατα. Επικρατούν σοβαρές αντίξοες συνθήκες  για την εκτέλεση γεωργικών δραστηριοτήτων.

Πολλά ποτάμια, ήδη, στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Για την ώρα, οι ξεχειλίσεις ορισμένων ποταμών προκάλεσαν  λίγες ζημιές στους αγρότες των περιοχών αυτών, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr