Ουκρανία: Ο Ποροσένκο ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός




Δεκέμβριος 9, 2014.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,  στη ζώνη της αντιτρομοκρατικής λειτουργίας (ATO) τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.


Η ανακοίνωση αυτή εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου Τύπου του Επιτελείου της αντιτρομοκρατικής λειτουργίας (ATO), στο Facebook (φωτό κάτω).


Νωρίτερα ο ρωσικός Τύπος ανέφερε σχετικά με την επικείμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας σχετικά με τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης που πρέπει να  συζητηθεί αυτήν την εβδομάδα στο Μινσκ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη στο Itar Tass, ο εκπρόσωπος της ΛΔ του Ντονέτσκ Ντένι Πουσίλιν δήλωσε: 

«Η συνάντηση στο Μινσκ της ομάδας επαφής θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή μετά σε πρόγραμμα που θα καθορισθεί, αντικείμενο της ατζέντας είναι αυτό για το οποίο, στάθηκε αδύνατο να συμφωνήσουμε με την ουκρανική πλευρά», είπε ο Πουσίλιν.

Αναμένεται ότι στη συνάντηση θα διατυπωθεί σχετικά με  την «σταδιακή απόσυρση του οικονομικού αποκλεισμού των ΛΔ της Ντονμπάς. Επιπλέον, τα μέρη προτίθενται να συζητήσουν το νόμο περί αμνηστίας, καθώς και το ειδικό καθεστώς των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr