Σερβικό δημοσίευμα: Όλοι στα Βαλκάνια μιλούν ...βουλγαρικά, λέει Ινστιτούτο της Σόφιας!




Δεκέμβριος 15, 2014.



Βελιγράδι.


Σύμφωνα με χάρτη  ενός Ινστιτούτου της Σόφιας, όλοι οι λαοί των Βαλκανίων, ομιλούν μία γλώσσα: βουλγαρικά!, γράφει με την ενδεδειγμένη ειρωνεία, η σερβική Blic.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι αξιοσημείωτο είναι ότι ο χάρτης με βουλγαρικές διαλέκτους δεν αναφέρεται στο εσωτερικό της χώρας (Βουλγαρία) αλλά επεκτείνεται και στις γειτονικές χώρες καλύπτοντας την FYROM,  την Ελλάδα, την Αλβανία, την Τουρκία και τη Σερβία. Το παράξενο (ηλίθιο) είναι ότι το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει η Blic.

Ο παραπλανητικός χάρτης (προπαγανδιστικός)  πληροφορεί τους αδαείς ότι η πλειοψηφία των βαλκανικών χωρών μιλούν μια διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας.

«Γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση το έργο που έχει χρηματοδοτήσει;» ρωτά η σερβική εφημερίδα. Αυτός ο χάρτης δεν παραδέχεται τη γλώσσα των Σκοπίων, ως «μακεδονική» και έχει καταγεγραμμένη όλη την περιοχή του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM στην Ελλάδα, ακόμη σημειώνεται ότι η Αλβανία και η Σερβία ομιλούν βουλγαρική διάλεκτο, μάλιστα, βουλγαρικά μιλούν μέχρι και 170 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου! 

» Αυτός ο χάρτης το μόνο που κάνει είναι να υποκινεί  τον αλυτρωτισμό και τη μισαλλοδοξία μεταξύ των λαών», σχολιάζει η Blic, σε άρθρο της για Συμμαχία των Μειονοτικών Κομμάτων στην ΕΕ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr