Οι δήμαρχοι Μόσχας και Άγκυρας υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας






Δεκέμβριος 13, 2014.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν είχε συνάντηση στις 12 Δεκεμβρίου με τον Δήμαρχο της Άγκυρς, İbrahim Melih Gökçek, ο οποίος βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα σε σχέση με τη συμμετοχή του 4ου Αστικού Φόρουμ της Μόσχας, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2014.


Μετά τη συνάντηση, υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Μόσχας και του Δήμου της Άγκυρας για τη διετία 2015-2017, σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anatolu.

Το πρόγραμμα αναφέρεται  στην ανταλλαγή εμπειριών και την αμοιβαία συνεργασία σε βασικούς τομείς της αστικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των μέσω μαζικής μεταφοράς και των οδικών  υποδομών, την αστική ανάπτυξη και τον αστικό σχεδιασμό, τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, την κοινωνική προστασία, τον πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Ο Σομπιάνιν και ο Γκέκτσεκ, συζήτησαν λεπτομερώς την εμπειρία της Μόσχας και της Άγκυρας στην επίλυση των προβλημάτων της κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των μέσων μαζικής μεταφοράς, την οργάνωση των χώρων στάθμευσης, κατασκευή υποδομών μεταφοράς και χρήση των νέων τεχνολογιών για την επισκευή των δρόμων.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Ιμπραήμ Γκέκτσεκ κάλεσε το Ρώσο Δήμαρχο να επισκεφθεί την Άγκυρα, όταν βρει τον απαιτούμενο χρόνο. Η πρόταση έγινε δεκτή με ευχαρίστηση.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr