Σκόπια: Ανοικτή επιστολή «μακεδονικού Μανιφέστου» στην πολιτειακή ηγεσία για Ναζισμό






"Επαίσχυντη  αποχή", γράφει το σλαβικό δημοσίευμα


Δεκέμβριος  4, 2014.

Σε επιστολή της η σλαβική οργάνωση των Σκοπίων «Μακεδονικό Μανιφέστο» επικρίνει την απόφαση της  κυβέρνησης της χώρας να μην λάβει μέρος στη ψηφοφορία  για την καταδίκη του Ναζισμού και του Φασισμού στη Συνέλευση του ΟΗΕ.


Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 21 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε ψήφισμα  για την καταδίκη από τα κράτη της εξύμνησης του Φασισμού και του Ναζισμού, των διακρίσεων και της Ξενοφοβίας. Ψήφισαν υπέρ 115 κράτη και κατά ψήφισαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ουκρανία, ενώ 55 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

«Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  για λογαριασμό των πολιτών  του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  έλαβαν αποφάσεις που παραβιάζουν τον  αντιφασιστικό πολιτισμό και τις τιμές για οποίες αγωνίσθηκε ο λαός μας. Εμείς, οι πολίτες, είμαστε θύματα της ναζιστικής συμπεριφοράς των γειτόνων μας, και της επιθυμίας τους να διαπράξουν γενοκτονία στην «μακεδονική» ταυτότητα, και βρίσκεται εν εξελίξει ένα ολοκαύτωμα στο οποίο πρέπει μόνοι μας να αμυνθούμε.

Η χώρα μας, μέσω των εκπροσώπων της , απείχαν και έτσι ατίμασαν  το λαό.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια τέτοια κίνηση, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτίμησαν να απέχουν. 

Εμείς έχουμε φωνή ή πρέπει να μιλάει άλλος για εμάς; 

Μετά από δύο δεκαετίες παραλογισμού με το όνομα ‘Μακεδονία’, βλέπουμε ότι δεν έχουμε εναλλακτική λύση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η κίνηση που έγινε δείχνει ότι είμαστε υπό των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.

Η αποχή του κράτους μας από την καταδίκη του φασισμού, απαξιώνει τη πολιτεία μας και φτύνει τον ηρωισμό και τη θυσία χιλιάδων Σλάβων, γονέων, υιών και θυγατέρων που πολέμησαν για την απελευθέρωση της χώρας μας και όχι βέβαια για να ευχαριστήσουν τα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Αίσχος!

Είναι επαίσχυντο για την κυβέρνησή μας που δεν καταδίκασε τον ευρωπαϊκό Ναζισμό και φασισμό που κάνει την εμφάνισή τους με την «Χρυσή Αυγή», το «Ataka» το «Jobbik» και των Γάλλων Εθνικιστών. Απείχαν να ψηφίσουν, κατά αυτών που μας απείλησαν ότι «θα μας γδάρουν το δέρμα και θα πιουν το αίμα μας».

Υποστηρίζοντας τις πολιτικές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών,  ενθαρρύνουν εντέλει  τον φασισμό.

Το «μακεδονικό μανιφέστο» είναι εξαιρετικά αναστατωμένο από την αποχή αυτή της κυβέρνησή μας  που ντροπιάζει ολόκληρο το έθνος.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, λόγω ξένων συμφερόντων,  να ματαιώνει τις ιδέες και τους αγώνες  του λαού μας για ελευθερία, ειρήνη, και  δικαιοσύνη, σημειώνει το MKD.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr