«Η Βουλγαρία δεν μπορεί να δεχθεί οτιδήποτε συμφωνήσουν Σκόπια-Ελλάδα»




Δεκέμβριος 4, 2014.

«Το όνομα που θα συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας - FYROM, ενδέχεται να μην είναι αποδεκτό από τη Βουλγαρία», αυτό ανακοινώθηκε από τον Βούλγαρο ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους που επικαλείται σχετική αναφορά από σκοπιανή τηλεόραση.


Ωστόσο, ο Κοβάτσεφ δεν διευκρίνισε, τι είναι αυτό, που δεν θα αναγνωρισθεί από τη Βουλγαρία. 

«Δεν είμαστε μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της  FYROM και της Ελλάδας για το όνομα, αλλά δεν  μπορεί οποιαδήποτε απόφαση να γίνει αποδεκτή κατά 100%,  από τη Βουλγαρία», είπε ο Κοβάτσεφ.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής, ωστόσο, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει, ότι σε ενδεχόμενη αναγνώριση από την Ελλάδα της ονομασίας ‘Άνω Μακεδονίας’ ή ‘Βόρειας Μακεδονίας’ , και της ταυτότητας των κατοίκων , ως εθνότητας «Μακεδόνων», είναι μια πρακτική αντίθετη με την ιστορία και την  χαρακτήρισε ως πρόκληση για τους γείτονες.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια νεοσύστατη χώρα, που θέλει να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα. Από την αρχή υπήρχε μια τάση σφετερισμού και παραποίησης της ιστορίας,  αλλά αυτό δεν μπορεί να διαιωνισθεί. Έχει γίνει μια αλλαγή της ιστορίας αυτού του κράτους από τα μέσα του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να αναγνωρισθεί ως τρόπος  για την επιβολή μιας εθνικής ταυτότητας», τόνισε ο Κοβάτσεφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr