Πόποσκι- Τσαβούσογλου: Σκόπια & Τουρκία έχουν άριστες πολιτικές - οικονομικές σχέσεις




Δεκέμβριος 23, 2014.

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το νοτιοσλαβικό κράτος ως μέρος της τουρκικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.


Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις υφιστάμενες επιτυχείς διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά φέτος που εμπλουτίσθηκαν με έντονες συναντήσεις σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο.

 Εκτός από την πλούσια πολιτική συνεργασία(όπως επισημαίνεται), οι Πόποσκι και Τσαβούσογλου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία χρόνια, η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών έχει σημειώσει μια ανοδική τάση.

Κατά τη συνάντηση – σύμφωνα με το maxfax-  τέθηκαν ζητήματα, όσον αφορά την περιφερειακή και διεθνή  σκηνή, με ιδιαίτερη έμφαση στις φιλοδοξίες του Νοτιοσλαβικού Κράτους – FYROM,  στην ένταξη του, στις δομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αντιμετώπισε, δε, την άνευ όρων υποστήριξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί, πέρα των κύριων ζητημάτων, αντάλλαξαν απόψεις για τα ζητήματα  που αναφύονται από τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr